En Sån Karl

Han står där i bara morgonrocken. Han, den äldre bögen, väntar på att en ung och stilig yngling ska ringa på dörren. Vad han inte vet är att hans son samtidigt bjudit in sig själv, sin flickvän och sin mor till lägenheten.

Av teamet bakom förra årets succé “Ömheten”. Efter novellen och monologen “Allegro con brio” av Miguel Angel Fraga. Ny text av Tobias Kralmark.

En lättsam enaktare om familjen idag. Om våra familjenormer som ekar efter tiden då homosexualitet var en synd. En lättsam enaktare där vi försöker göra upp och gå vidare.

Var skenheterosexualitetens äktenskap en lögn? Är dessa barn som lever idag resultatet av denna lögn? Och om föräldrarna hade fått leva sitt liv som de hade velat från början, hade barnen inte funnits då?

Föreställningen tar på ett komiskt och tragikomiskt sätt i snabb dialog upp diskussion om kärnfamiljen. Vad är en kärnfamilj och vad vill vi att en ska vara? Kan vi faktiskt forma den precis som vi vill? Och är familjelivet oberoende om vem vi älskar? Kan familjefadern vara en äldre bög som har materiella sexuella relationer med yngre bögar? Föreställningen har i syfte att väcka tankar kring dessa frågor.

Föreställningen har ett nära samarbete med Malmö Pride och Medborgarskolan.

Manus

(Miguel Angel Fraga)
Ny text av Tobias Kralmark.

Regi

Tobias Kralmark

Premiär

VÄRLDSPREMIÄR:
Den 10/9 2016
Klockan. 20.30

Spelades

Den11/9 och 13/9 2016
Klockan 19.00

Plats

MAF Scen 1
Norra Skolgatan 10a
211 52 Malmö

Information

Föreställningen är cirka en timme och är utan paus.

Gunilla

Gunilla är den stor divan. Medan hon, i sin loge, klär smyckar sig för att förvandlas från man till kvinna – minuter innan hon ska uppträda inför publiken – blir hon intervjuad av en medpatient, i rollen som journalist. Med humor och sympati avslöjar Gunilla sin inre värld och tragedi.

När HIV/AIDS-pandemin bröt ut, hanterade världens regeringar problemet på olika sätt. Den kubanska låste, med början 1986, in HIV-positiva och AIDS-sjuka i så kallade sanatorier. Dessa intagna, för det mesta relativt unga, blev på så sätt av med sin tidigare sysselsättningar, som arbete och studier. Istället fyllde de sina dagar efter intresse och förmåga. Några bildade en teatergrupp där de genom spel och agerande låtsades förverkliga sina drömmar.

Detta är en föreställning om överlevnad. Hur man kan förhålla sig när livsbetingelserna begränsas. En risk vi alla är utsatta för.
Pjäsen fick första pris på Havannas monologfestival 1993.
Gunilla avled 1994.

Gunilla
Jag känner att jag lever.
Gunilla
Så vacker man kan bli.
Gunilla
Välkommen till min loge.
Gunilla
Jag försöker överleva.
Gunilla
Jag är den stor divan.
Gunilla
Jag lever mitt liv med vissa begränsningar.

Manus

Miguel Àngel Fraga

Regi

Miguel Àngel Fraga

Regiassistent

Per Öhlin

Foto

Koanuka

Kostym

MAF:s Ateljér

Ljus

Bengt-Åke Larsson

Ljud

Bengt-Åke Larsson

Premiär

Den 1 december 2011

Spelades

Ett flertal gånger under
2011 2012 2013
2012
25/1 26/1 27/1
1/2 2/2 3/2 15/2 16/2 17/2

Plats

MAF Scen 2
Norra Skolgatan 12 Malmö